Is zonnepanelen aanschaffen een goede keuze?

U bent eigenaar van uw eigen koopwoning en u heeft een groot dak waar u zonnepanelen op wilt plaatsen, dat kan!. Wanneer u zonnepanelen plaatst op uw dak produceert u uw eigen zonne-energie. Met de geproduceerde zonne-energie kunt u grotendeels in uw eigen energiebehoefte voorzien naar gelang de grootte van uw dak. Dit is ook belangrijk en welk soort dak uw huis heeft, is dit plat of schuin? en heeft u op bepaalde punten schaduw? Deze punten zijn belangrijk om te bepalen hoeveel zonne-energie u kunt opwekken.

Huur zonnepanelen of koop zonnepanelen?

Dan kunt ook nog eens kiezen tussen huur en koop, daar zijn mogelijkheden in. Voorts wanneer u meer energie produceert dan u eigenlijk nodig heeft, kunt u uw energie terugleveren aan het elektriciteitsnet dit heet salderen. U hoeft alleen de belasting en leveringskosten af te dragen over uw gesaldeerde verbruik zo verdient u aan uw eigen zonne-energie.

Terugleveren aan het elektriciteitsnet is besparen

Het meer verbruiken van uw zonne-energie brengt uw energieleverancier u in rekening. U bespaart zo op uw maandelijkse elektriciteitsnota. Wanneer u boven de 5000 kWh per jaar zit dan ontvangt u van uw energieleverancier een vergoeding, wanneer u onder deze grens blijft mag de energieleverancier dit verrekenen met uw maandelijkse verbruik.

Zonnepanelen verdienen zich terug in een aantal jaren

Houd er ook rekening mee dat ondanks dat u zelf een energieproducent bent dat u nog altijd verplicht bent om de vastrechtkosten te voldoen omdat deze losstaat van uw energieverbruik. Omdat de prijzen voor zonnepanelen zo goedkoop geworden zijn zullen de kosten die u gemaakt heeft terugverdient worden in een kortere tijd (6 tot 8 jaar). Ook handig om te weten is: dat u de betaalde belasting bij aanschaf kunt aftrekken.

Veel energieleveranciers bieden de mogelijkheid voor om uw zonne-energie van u af te nemen. Maak hier een weloverwogen keuze in zodat u ook hier maximaal kunt profiteren van het voordeel.

Op energieleveren.nl kunt u zich aanmelden met uw zonne-installatie zo kunnen de regionale netbeheerders bekijken hoeveel geïnstalleerd zonnevermogen er is in Nederland, van daaruit kunnen de netbeheerders het elektriciteitsnet ook goed beheren. In geval van storing of problemen kan de netbeheerder sneller ingrijpen.

 

Is zonnepanelen aanschaffen een goede keuze?
Beoordeel