Woning nog niet verkocht

De woningmarkt lijkt de laatste tijd iets aan te trekken, en dat is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die wil kopen, verkopen, en voor de Nederlandse economie in het algemeen. Aan die juichstemming hebt u echter niet veel als u uw woning niet verkocht krijgt, zeker niet als u zelf al naar een nieuwe woning verhuist bent. Op dat moment zit u met dubbele hypotheeklasten, en dat is natuurlijk extreem vervelend. Ook op het gebied van energie moet er rekening gehouden worden met een aantal zaken als u uw woning niet verkocht krijgt.

Contract kan niet mee naar nieuwe woning

Wanneer uw woning nog niet verkocht is, maar u verhuist zelf al wel naar uw nieuwe huis kunt u uw contract niet meenemen. Dat is dus een probleem. Uiteraard zijn er wel verschillende oplossingen voor dit probleem, en u kunt er zelf één van kiezen.

Oplossingen

• Er bestaat bij de meeste leveranciers de mogelijkheid om een aanvraag te doen de energie tijdelijk op het adres van uw nieuwe woning te leveren. In dat geval behoudt u uw huidige contract, maar ontvangt wel energie op het juiste adres. Hierbij kunt u niet van leverancier wisselen.

• Wilt u switchen van energieaanbieder dan moet u aan de nieuwe aanbieder vragen de energie tijdelijk op twee adressen te leveren, namelijk de oude en de nieuwe woning.

• Wat u tenslotte nog kunt doen is de energielevering op uw oude adres laten verzorgen door uw huidige leverancier terwijl u voor uw nieuwe woning overstapt naar een willekeurige andere leverancier. Administratief is dit minder handig, want u betaalt dan tijdelijk aan twee verschillende nutsbedrijven.

Helpdesk We begrijpen dat dit vrij complexe materie is waarbij u de hulp van een professional wel kunt gebruiken. Een voordeel, die professionals zitten bij ons en helpen u graag. Neem contact met ons op en wij geven de juiste informatie in uw situatie.