Goedkoopste energie volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond deed onderzoek naar wie nu echt de goedkoopste energieleverancier is. Dit zijn natuurlijk globale vergelijkingen. Dit is onder andere ook afhankelijk van dienstverlening, de klantvriendelijkheid wanneer men een klacht heeft, de voorwaarden die worden gesteld in een energiecontract en uiteindelijk de prijs!

Goedkoopste leverancier word gekozen door de klant zelf

De Consumentenbond heeft bijna 4600 consumenten geraadpleegd voor haar onderzoek. Over het algemeen zijn consumenten in de regel wel content met hun eigen energieleverancier. Ook koos de Consumentenbond ervoor om mystery klanten te laten bellen met diverse klantenservices van energieleveranciers om zo goed tot een bevredigend resultaat te komen.

Daaruit bleek dat de goedkoopste energieleveranciers waren:

 Energieleverancier

 Rapportcijfer

 Budget Energie

 6,6

 Delta

 6,1

 E.ON

 6,5

 Electrabel

 5,5

 Eneco

 6,4

 Energiedirect.nl

 6,6

 Essent

 6,2

 Greenchoice

 7,4

 NLE

 6,4

 Nuon

 6,0

 Oxxio

 5,6

 United Consumers Energie

 7,7

 Totaal

 6,4

 

Toch klinken er ook wanklanken over de juistheid van de energieprijs vermeld op verschillende websites. Klanten snappen vaak het overzicht niet wat getoond word zoals de energiebelasting of transportkosten. Wij staan u altijd bij in geval u niet weet wat een dergelijke energievergelijking inhoud. Ook zijn er klachten over onjuiste meterstanden en de eindafrekening die achteraf niet klopt, hier heeft energieleverancier Electrabel mee te kampen gehad. Het gevolg daarvan was dat klanten met te hoge rekeningen werden opgescheept, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Een energievergelijking en de maandelijkse voorschotnota hoort duidelijk te zijn. De consument staat voorop en dient te weten waar hij aan toe is.

Bron: Consumentenbond

Goedkoopste energieleverancier 2015 vergelijken op eigen houtje

In 2014 hebben 2 miljoen Nederlandse consumenten de overstap gewaagd u ook? Start met vergelijken en kies zelf de Goedkoopste energieleverancier van 2015 vandaag nog.

 

Goedkoopste energie volgens de Consumentenbond
Beoordeel