Wat is een overstapboete?

U wilt overstappen maar nu blijkt ineens dat uw energieleverancier u een boete oplegt voor het vroegtijdig verbreken van uw contract. Deze overstapboete word u in rekening gebracht omdat u een overeenkomst bent aangegaan voor een bepaalde tijd.

Stel u bent een contract aangegaan met een energieleverancier voor 3 jaar en u heeft daarbij een bepaalde welkomstkorting genoten. Deze welkomstkorting kan verrekend zijn in uw maandelijkse voorschotnota of word achteraf aan u betaald. Wanneer u in de tussentijd besluit over te stappen, wil de energieleverancier zich beschermen door u een overstapboete te laten betalen. Dit omdat zij anders verlies lopen door het verliezen van het contract.

Let hierbij dan ook op wanneer u besluit over te stappen. Vraag eerst na of de nieuwe energieleverancier bereid is om uw boete te vergoeden bij overstap. Dit nieuwe contract moet dan wel evenredig zijn aan het oude contract, anders is de kans groot dat deze niet vergoed word.

Het minimale bedrag wat de energieleverancier u kan opleggen is €50 en oplopend tot €125 per product. Dus wanneer u gas en elektriciteit afneemt hebben we het over bedragen tot €250. Een klein telefoontje naar onze klantenservice leert u welke energieleveranciers de boete voor u vergoeden.