Van twee naar één leverancier

De meeste consumenten nemen het totale energiepakket af van één en dezelfde leverancier. De meeste energiemaatschappijen zijn dan ook gespecialiseerd in het leveren van zowel gas als elektriciteit. Toch komt het voor dat consumenten twee verschillende contracten hebben lopen bij twee verschillende leveranciers. Ze nemen hun gas dan bijvoorbeeld af bij Nuon terwijl ze hun elektriciteit ontvangen van Eneco. Daar kunnen bepaalde redenen voor zijn, maar vaak blijkt het helemaal niet zo logisch, en we komen dan ook vaak mensen tegen die het gedoe met meerdere leveranciers een beetje zat zijn.

Hoe stap ik over naar één leverancier?

Wanneer u vanuit uw huidige situatie met twee verschillende leveranciers over wilt stappen naar een maatschappij die u het totale pakket aan energie levert is dit eigenlijk vrij eenvoudig. Ten eerste kiest u wie de leverancier moet worden die gas én elektra aan u mag leveren. Dit kan heel eenvoudig op onze site. Wanneer deze maatschappij al één van uw huidige aanbieders is hoeft u alleen maar aan te geven dat u nu het totale pakket wilt ontvangen. De partij waar u geen gas of elektra meer van wil ontvangen laat u weten dat u uw contract op wilt zeggen. Kiest u voor een totaal nieuwe maatschappij dan moet zowel het contract voor het gas als het contract voor de elektriciteit bij uw huidige leverancier worden opgezegd.

Wij regelen uw overstap

We kunnen ons voorstellen dat u er niet zoveel zin in heeft om een overstap van twee leveranciers naar één aanbieder zelf te gaan regelen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Ook in deze gevallen kunt u namelijk gebruik maken van onze overstapservice. Dat betekent dat wij alle administratieve rompslomp voor onze rekening nemen. Wanneer u nog vragen hebt over het switchen van meerdere naar een enkele aanbieder kunt u natuurlijk ook even contact opnemen met onze helpdesk.