Van één naar twee leveranciers

De meest logische manier om uw energie thuis afgeleverd te krijgen is het aangaan van een contract met een energiemaatschappij die en uw gas, en uw elektriciteit aan u levert. Op die manier hebt u slechts te maken met één rekening die u moet betalen, en dat maakt de boel wel zo overzichtelijk. De meeste consumenten maken dan ook gebruik van een dergelijke constructie en energiemaatschappijen zijn meestal ook ingesteld op een dergelijke werkwijze. Wilt u het toch anders regelen? In Nederland is het niet verplicht om gas en energie van dezelfde partij te ontvangen.

Ik wil verschillende aanbieders

Doordat de energiemarkt in Nederland in 2004 is vrijgegeven is er veel meer keuze ontstaan voor de consument. En dat is mooi, want vrije keuze zorgt ervoor dat u zelf de afweging kan maken welke aanbieding in uw specifieke situatie het best bij u past. Die vrije keuze op de energiemarkt betekent ook dat u ervoor kunt kiezen om uw gas en uw elektriciteit af te nemen bij twee verschillende aanbieders. Hoewel dit niet heel gebruikelijk is, bent u uiteindelijk degene die beslist of deze optie voor u een goed idee is.

Twee aanbieders, twee contracten

Ook in dit geval geldt dat de wens voor twee verschillende aanbieders ingewikkelder klinkt dan dat het in werkelijkheid is. Een overstap naar twee aanbieders gaat in feite net zo in zijn werk als een overstap naar een maatschappij die het totale energiepakket aan u levert. Het enige verschil is eigenlijk dat er twee in plaats van één contract moet worden getekend. Twijfelt u of een constructie met twee leveranciers iets voor u kan zijn? bij vragen wendt u zich tot één van onze ervaren medewerkers die u van alle informatie zal voorzien die in uw geval relevant is. het overstappen zelf regelen wij natuurlijk voor u.