Overstappen en geld besparen

In onze vergelijker kunt u er voor kiezen om uw gezinssamenstelling aan te geven. Op basis van een gemiddelde berekenen wij dan welke energieleverancier het best bij u zal passen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de zaak nog even wat specifieker aan te pakken. Dat doet u door de meterstanden bij u thuis even goed te bekijken, en door de energierekeningen van voorgaande jaren (en dan met name de verbruikte hoeveelheid energie) goed te bestuderen. Wanneer u exact weet hoeveel energie (gas en elektra) u per jaar verbruikt kunt u deze hoeveelheden invullen in onze vergelijker. Op deze manier kunnen wij u nog preciezer de juiste informatie verschaffen.

Meterstanden voor overstap

Wanneer u gaat overstappen is het goed als u er voor zorgt dat u uw administratie op orde heeft. Met name de meterstanden moeten worden gecontroleerd en de gegevens moeten even worden opgeschreven. Dit is in feite een dubbele check. In veruit de meeste gevallen klopt de eindafrekening die u van uw oude leverancier ontvangt namelijk gewoon. Er zijn echter sommige gevallen bekend waarbij de vorige aanbieder niet de juiste standen op de eindafrekening vermeldt. Wanneer u zelf de exacte gegevens paraat heeft is het eenvoudig aan te tonen dat de oude leverancier fout zat, en voorkomt u een hoop gedoe.

Boete bij overstap

Bij een aantal energieleveranciers is het gebruikelijk dat de klant die overstapt een boete moet betalen omdat het contract nog loopt. Vervelend natuurlijk, maar in veel gevallen is deze maatregel een wassen neus. Diverse maatschappijen zijn namelijk bereid om die ‘overstapboete’ te betalen voor consumenten die naar hen overstappen. Kortom, bij zo’n overstap regelen de maatschappijen dit onderling. Let wel even goed op, want dit geldt niet voor alle maatschappijen. Informatie over maatschappijen die een dergelijke werkwijze hanteren is te vinden op de site, en u kunt het natuurlijk altijd even navragen bij onze medewerkers.

Bent u van plan te kiezen voor een goedkope energieleverancier start dan eerst met energie vergelijken om te weten hoeveel u precies moet betalen en hoeveel u kunt besparen. Overstappen is binnen een paar minuten in orde gemaakt. Maar het voelt natuurlijk wel fijn als dit meteen goed gebeurt. Gebruik daarom onze overstapservice. Daarmee regelen wij voor u de overstap inclusief het opzeggen van uw oude energieleverancier.