Opnieuw energie vergelijken en een lagere energierekening

Wat is uw ervaring met uw huidige energieleverancier tot nu toe? Hoelang heeft u al dezelfde energieleverancier? Heeft u goede ervaringen met uw energieleverancier en dat wil zeggen u heeft geen klachten? Dan zal u waarschijnlijk nog niet eerder over zijn overgestapt. Maar ontvangt u ook een korting omdat u al zolang klant bent? We krijgen vaak genoeg reacties van klanten dat zij al jaren trouw zijn aan hun energieleverancier maar nog steeds hetzelfde betalen.

Nieuwe klanten krijgen het meeste voordeel

Kan dit? vraagt men zich af. Ja dat kan want hoe zuur dat ook mag zijn een energieleverancier zal in eerste instantie energie steken in het aantrekken van nieuwe klandizie. Degene die al jaren klant is hoeft immers niet meer overgehaald te worden. En deze groep zou het juist fijn vinden om beloond te worden. Want niet iedereen heeft er trek in om elk jaar weer over te moeten stappen. En dat is te begrijpen maar dat betekent dus wel dat u de overstapkortingen misloopt.

Betaalt u nog steeds hetzelfde voorschotbedrag?

In de jaren dat u trouw klant bent bij uw energieleverancier zijn de prijzen voor energie en gas ondertussen een paar keer gewijzigd. Heeft u een variabel tarief? Dan heeft u vast wel een ander voorschotbedrag moeten betalen. Want een variabel tarief kan veranderen, dus als de prijzen dalen dan daalt uw voorschotbedrag ook, hetzelfde geldt wanneer zij verhoogd worden. Maar in geval van een vast tarief dan betaalt u nog steeds het tarief dat in uw energiecontract staat.

Waarom energie vergelijken?

De meest gehoorde reden om niet over te stappen is toch wel: ik heb geen zin in gedoe en ben bang dat er fouten worden gemaakt. Ook begrijpelijk maar tegenwoordig komt dat bijna niet meer voor. Het enige voordeel voor u is dat u inderdaad geen gedoe met overstappen heeft. Maar dat is dan ook alles want de energieprijzen zijn de afgelopen jaren zelfs gedaald. Is uw voorschotbedrag daar ook op aangepast? Waarschijnlijk niet en dat geld laat u dus gewoon liggen.

Bespaar tot €600 per jaar op uw energierekening

Met een gemiddelde energievergelijking kunt u zo’n €350 per jaar besparen op uw voorschotnota. En zit u echt al jaren bij dezelfde energieleverancier? Dan kan die besparing nog wel veel hoger uitpakken en moet u denken aan een besparing van zo’n €600 per jaar. Energie vergelijken van de goedkoopste energieleveranciers is echt niet ingewikkeld. U vindt binnen een aantal seconden de goedkoopste energieleveranciers voor uw adres. Overstappen word u uit handen genomen en is altijd gratis.

Wie is de goedkoopste energieleverancier?

We hebben te kiezen uit meer dan 40 energieleveranciers waarvan er altijd één de goedkoopste is. Pak uw verbruik erbij vul uw adresgegevens in en ontvang binnen 4 seconden een energievergelijking. Spit deze energievergelijking maar eens door en u berekent direct hoeveel u minder gaat betalen. Verlaag uw maandlasten en bespaar op uw energierekening 2017/2018.