Nieuwbouwwoningen en energie

Bij elke overstap van de ene naar de andere energieleverancier rijzen er vragen. Op zich hoeft u zich over het hele overstaptraject geen zorgen te maken omdat wij u al het werk uit handen nemen als u de overstap bij ons regelt. Toch begrijpen we best dat u sommige vragen graag beantwoord ziet. Want hoe werkt het eigenlijk als je een nieuwbouwwoning betrekt. Is alles daar al geregeld en verschilt een verhuizing naar een nieuwbouwwoning van een verhuizing naar een ouder huis?

Contact met de aannemer

De aannemer die het bouwproject coördineert is bij nieuwbouw meestal het eerste aanspreekpunt voor de nieuwe bewoners. In principe is dit ook het geval bij vragen over de energieleveranties. Bij een nieuwbouwproject moet er een nieuwe  aansluiting aangevraagd worden, en de persoon die dat regelt is de aannemer, tenminste als het om een woningproject met meerdere woningen gaat. Als u behoorlijk op tijd, bijvoorbeeld bij het tekenen van het contract, aan de aannemer laat weten welke energieleverancier uw voorkeur heeft kan hij daar rekening mee houden en gaan er geen dingen door elkaar lopen. Stel dat u een nieuwbouwwoning laat bouwen waarbij geen andere nieuwe woningen in hetzelfde project zitten dan is het vaak aan te raden om vroeg te overleggen over de energieleveranties. De aannemer die een opzichzelfstaand huis bouwt heeft voor de oplevering namelijk ook al energie nodig.

Eigengebouwd huis

Je hebt van die mensen, die zijn zo verschrikkelijk handig… Misschien hoort u ook wel bij de categorie van mensen met twee rechterhanden en heeft u zelf uw eigen droomhuis gebouwd. In dat geval is er voor u geen aannemer om op terug te vallen bij vragen. Dat betekent dat u zelf moet zorgen voor de energieaansluiting. Dat kan ontzettend gemakkelijk via de website aansluitingen.nl. Is de aansluiting geregeld dan kiest u gewoon voor de energieleverancier met de beste voorwaarden.