Nieuw contract bij samenwonen?

Als u vragen hebt over de zaken die geregeld moeten worden met betrekking tot energieleveranties wanneer u gaat samenwonen bent u hier op de goede plek. Ten eerste een hartelijke felicitatie van onze kant. Samen gaan wonen is een grote stap, en een mooie stap op weg naar een zonnige toekomst. Hopelijk wel een toekomst waarin de contracten van het energiebedrijf helder en duidelijk zijn. Om te zorgen dat u ook op dit punt een goede start maakt moet er namelijk wel een verandering in de huidige situatie worden doorgevoerd.

Van twee adressen naar één adres

Waarschijnlijk hebben u en uw partner allebei een doorlopend energiecontract. Een dergelijk contract staat op naam van een persoon en verhuist dus met de persoon mee naar een nieuw adres. In de praktijk komt het er dus op neer dat zowel u als uw partner de persoonlijke contracten meenemen naar uw nieuwe woning. Dan zit u dus met een dubbel contract. Zonde van het geld, dus voordat u samen gaat wonen moet hier wat aan gedaan worden.

Welk contract opzeggen?

Wanneer beide partners een energiecontract hebben kan er wanneer men gaat samenwonen één contract worden opgezegd. Doorgaans is dit het contract waarbij geen sprake is van een boeteclausule, of waarbij de boeteclausule het laagst is. U zult dit dus even goed moeten uitzoeken. Echter, wij begrijpen heel goed dat u in de periode waarin u (voor het eerst) gaat samenwonen wel andere zaken aan uw hooft hebt. Daarom bieden wij, juist ook in dit soort gevallen, een overstapservice die er voor zorgt dat u zich nergens druk om hoeft te maken. Ook voor vragen over samenwonen in combinatie met de energiecontracten kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht. Op die manier wordt alles goed geregeld, en het zou zomaar kunnen dat u als klap op de vuurpijl ook nog flink gaat besparen wanner u (mogelijk) switcht.