Hoe bespaart u op stroom?

Wilt u weten wat u kunt besparen op uw stroom? Bekijk dan eerst eens welke elektrische apparaten in huis zijn die het meeste verbruiken. Populair is zijn de apparaten die ondersteunen in het huishouden de vaatwasser die helpt met de vaat of de wasdroger die de was sneller droogt. Deze apparatuur nemen het meeste aan stroomverbruik.

Maar let ook op de standby status van uw computer of televisie zet deze eens helemaal uit, hiermee bespaart u ook stroom namelijk. En de mooie sierlijke hanglampen of tafellampen die zo leuk staan in de lampen kunt u spaarlampen of ledlampen draaien. Zet de thermosstaat een graadje lager die is het bekendst.

Zijn uw muren voorzien van goede isolatie en uw ramen? Hier zit ook een energiebesparing in, zo blijft de warmte goed binnen. Douche niet te lang want dat is een verspilling van gas en water. Over warm water gesproken wat voor cv-ketel heeft u? Wanneer deze verouderd is is deze misschien wel toe aan een nieuwe en zuinige cv-ketel.

Zorg voor een goede luchtvochtigheid in uw huis: ventileren is belangrijk, wanneer uw woonkamer of vertrek goed geventileerd is dan kost het minder moeite om uw vertrek te verwarmen. Bent u toe aan een nieuwe wasmachine of droger? Bekijk dan eerst hoe energiezuinig uw apparaat met stroom omgaat. De huidige apparatuur is voorzien van energielabels ze zijn gekwalificeerd van A tot D, een wasmachine voorzien van een A+ label is zeer zuinig in stroomverbruik. Dit geld ook voor een koelkast en televisie bijvoorbeeld.

Laat de wasmachine niet te vaak draaien ondanks het zuinige energielabel, en wanneer het weer het toelaat kunt u uw was kosteloos drogen aan de zon en de wind. Zo bent u duurzaam bezig. Een andere manier om te besparen op uw stroomverbruik is het vergelijken van energieleveranciers, iedere energieleveranciers hanteert eigen stroomtarieven deze worden twee keer per jaar aangepast. Dus start eens met het vergelijken en beslis welke stroom aanbieding bij u past.