NHEC

NHEC

NHEC

NHEC is een Energiecoöperatie die zich richt op het verduurzamen van Noord-Holland. NHEC is dan ook de afkorting van Noord-Hollandse Energie Coöperatie. Bent u een Noord-Hollander die vindt dat uw provincie duurzamer moet worden dan is lid worden van NHEC een mooie eerste stap. NHEC heeft (helaas) geen eigen leveringsvergunning, dus zelfstandig leveren is nog niet mogelijk. Om deze reden heeft de coöperatie een samenwerking met Greenchoice op poten gezet. NHEC stelt zich op als de wederverkoper als u een contract afsluit bij Greenchoice.

Tarieven

Zoals gezegd levert NHEC zelf geen energie aan de klanten. Wanneer u benieuwd bent naar de verschillende tarieven en de diverse contractvormen zult u dus naar de tarieven moeten kijken die Greenchoice hanteert. Wat kan dan een reden zijn om toch klant te worden van NHEC? Nou, bijvoorbeeld de zekerheid die u op die manier hebt dat alle stroom die u afneemt duurzame stroom is die in uw eigen provincie is opgewekt.

Meewerken aan duurzame projecten

NHEC is een coöperatie zonder winstoogmerk. Als het geld dat NHCE opbrengt wordt direct besteed aan duurzame projecten in Noord-Holland. En dat is mooi, want op die manier kunt u meewerken aan een duurzame provincie terwijl u energie ontvangt tegen een concurrerend tarief.