Energie besparen en besparen op de energieleverancier

energie-besparen-thuisEnergie besparen en besparen op de energieleverancier? Hoe doet u dat precies en waar moet u zijn in uw zoektocht naar de goedkoopste energieleveranciers? Dat leggen we u uit in onderstaand artikel. Veel huishoudens weten al hoe ze energie besparen door te letten op het verbruik. Daar zijn een aantal handige tips voor die gratis uit te voeren zijn maar toch geld opleveren.

Energie besparen door op te letten

Ten eerste energie besparen doet u door het energieverbruik in huis terug te dringen. Wat neemt in huis de meeste energie? Bijvoorbeeld uw wasmachine en uw droger. Let dan voortaan op wanneer u gaat wassen dat de trommel ook vol is. Een half wasje draaien mag misschien handig zijn maar steeds kleine wasjes draaien neemt wel extra stroom. Stapel de was op en verdeel ze uiteraard onder in bonte was, witte was en zwarte was. Dan zorgt u dat u wast op 40 graden want dan verbruikt uw wasmachine minder aan stroom.

Schaf zuinige apparatuur aan en bespaar

De mogelijkheid om de was gewoon op te hangen? Doe dat dan ook want een wasdroger verbruikt pas veel stroom. Wist u dat er tegenwoordig hele zuinige wasmachines en drogers te koop zijn? Deze apparaten zijn voorzien van een zuinig A label. Het liefst kiest u dan voor een A+ label en hoe meer plussen er op het etiket staan hoe beter. Het is wel een investering ineens maar u zult de voordelen kunnen bekijken op uw eindafrekening.

Energie besparen is aan te leren

Leer u zelf voortaan ook aan om na elk gebruik van de wasmachine en de droger de stekkers ervan eruit te trekken. Zo word sluipverbruik in stroom voorkomen. Heel veel consumenten laten uit gemakzucht de stekkers van veel apparatuur in het stopcontact zitten. Maar dat is zonde want in de uren dat de apparaten niet worden gebruikt nemen ze ongemerkt wel stroom. Dit geldt ook voor alle andere stekkers in uw huis. De laders van telefoons, elektrische tandenborstel, scheerapparaten, en de waterkoker. Het mag misschien onschuldig lijken maar wanneer u deze stekkers erin laat zitten dragen zij bij aan een verhoogd energieverbruik. Vooral wanneer het verouderde apparatuur betreft dat al meer stroom verbruikt dan normaal.

Minder gas verbruiken levert geld op

Het word vaak gezegd: de verwarming lager zetten en dat is ook niet vreemd. Want hoe meer gas er word verbruikt hoe hoger de gaskosten. De gasprijs is op zich nog wel goedkoop maar de belasting erop weer niet. Draai de verwarming dan ook pas aan wanneer u daadwerkelijk thuis bent. Want eenmaal op uw werk heeft u de verwarming thuis niet nodig. Geef een uur voordat u gaat slapen ook een draai aan de thermostaat en zet hem dan ook lager. De warmte blijft nog lang genoeg hangen en u verbruikt daardoor geen onnodig gas meer. De thermostaat kan prima op 15 graden staan s’nachts zo is het niet te koud en niet te warm en word er een stuk minder verbruikt.

Douchen is heerlijk en vooral dat warme water maar door hier ook op te besparen kunt u uw gaskosten ook flink terugdringen. We bedoelen hiermee dat u best wel een paar minuten korter kunt douchen. Want des te langer u doucht hoe meer u aan gas verbruikt. Door alle tips goed in acht te nemen kunt u al honderden euro’s uitsparen op de eindafrekening. Dat geld is natuurlijk mooi meegenomen.

Bespaar flink op uw energieleverancier

Ook kunt u flink besparen op de energieleverancier door ieder jaar jaar uw energiekosten te vergelijken. Er zijn meer dan 40 verschillende energieleveranciers met verschillende energie aanbiedingen. Vul de benodigde gegevens in: postcode, adres en verbruik en voilá de Energievergelijker laat u zien wie de goedkoopste energieleveranciers op uw adres zijn. Nooit eerder overgestapt van energieleverancier? Dan kunt u zelfs €700 per jaar aan energiekosten besparen. Start dan ook direct met het vergelijken van de goedkoopste energieleveranciers en bereken direct uw voordeel op GoedkoopsteEnergieleveranciers.nl.