De energierekening bij overlijden

Het is zeker geen prettig onderwerp om over na te denken, maar het kan wel veel vragen oproepen. Wat gebeurt er als iemand met een energiecontract overlijdt? Dat is behoorlijk afhankelijk van de situatie die dan ontstaat. Komt het huis leeg te staan? Blijft er iemand achter, bijvoorbeeld een weduwe of weduwnaar? Afhankelijk van de antwoorden op die vragen moet er actie worden ondernomen.

Partner blijft in het huis

In veel gevallen blijft de partner van een overledene, in elk geval tijdelijk, in het huis wonen. Het contract kan dan gewoon door blijven lopen. Wel zal de naam op het contract gewijzigd worden. De overledene is namelijk geen contracthouder meer. U kunt er als partner voor kiezen om bij dezelfde leverancier te blijven, maar u kunt ook overstappen.

Er woont niemand meer in het huis

Wanneer er na overlijden niemand meer in het huis woont moeten de financiën natuurlijk wel worden afgewikkeld. Degene die daarvoor verantwoordelijk is, is de erfgenaam. In zo’n geval is het verstandig om direct contact op te nemen met de leverancier. Als de situatie uitgelegd wordt kan er meestal een bijzondere regeling worden getroffen die voor gunstigere omstandigheden zorgt.

Een familielid gaat in het huis wonen

Een derde mogelijkheid die regelmatig wordt benut wanneer er iemand overlijdt en de woning dreigt leeg te staan is dat er een familielid in de woning trekt. Wanneer u in zo’n geval gebruik wilt maken van dezelfde leverancier die al voor de levering verantwoordelijk was moet u het contract laten wijzigen door de naam van de nieuwe bewoner door te geven. Wilt u in een dergelijk geval liever van leverancier wisselen dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Bij vragen omtrent deze zaken staat ons team voor u klaar om u te helpen en van advies te voorzien, u hebt immers al genoeg aan uw hoofd.